Kockázatértékelés

A 319/2006-os Munkavédelmi törvény szerint a munkavállaló köteles a szükséges intézkedéseket meghozni a szakmai kockázatok elkerülése érdekében és azon balesetveszélyeket felmérni, amelyek elkerülhetetlenek.

KOCKÁZATÉRTÉKELÉS

  1. A veszélyek beazonosítása és a kockázatok értékelése a munkarendszer minden egyes egységét illetően, úgy mint munkás, elvégzendő feladatok, munkaeszközök/felszerelések és munkakörnyezet, munkahelyek szerint.
  2. A megelőzési és védelmi terv elkészítése a munkabalesetek és megbetegedések kockázatértékelés alapján.

A balesetveszélyek felmérése és a kockázatfelmérés egy nagyon fontos feladat a balesetmegelőzési és munkavédelmi tevékenységben. Veszély alatt egy nemkivánt esemény bekövetkeztének lehetőségét és súlyosságát értjük. A balesetveszélyek felmérése során a munkahelyeken előforduló veszélyek megnyilvánulási feltételeihez kapcsolódó veszélyek kerülnek értékelésre.
A munkahelyi balesetek és megbetegedések veszélyeinek felmérését követően meghatározásra kerülnek a veszélyek lecsökkentését vagy megelőzését szolgáló intézkedések.
Amennyiben a munkaadó rendelkezik a balesetveszélyek felmérésével és megtette a lépéseket a balesetveszélyek lecsökkentését szolgáló intézkedések teljesitését illetően, jó úton halad a munkavédelmi törvényekben felsorolt kötelezettségeinek teljesitése felé.

Ne várja meg egy esetleges baleset bekövetkeztét cégénél, kérjen ajánlatot a balesetveszélyek és megbetegedések kockázatértékelésére. Mi segítünk Önnek, hogy egy biztonságos és egészséges munkahelyet teremtsen munkavállalói számára.

Mennyibe kerül egy kockázatértékelés?

Tisztában vagyunk vele, hogy bármelyik vezetőnek fontos a költségek optimálizálása és ígérjük, hogy ezt a szempontot figyelembe vesszük, amikor az Ön számára elkészítjük személyreszabott ajánlatunkat.

Egy dolog bizonyos, a balesetveszélyek kockázatértékelése 10-szer olcsóbb, mint a bűntetés amit annak hiánya miatt kiszabnak.